Meciul a durat o ora si 36 de minute, iar la capatul lui romanca a revenit in finala unui turneu WTA pentru prima data din 22 martie, cand s-a impus la Indian Wells. Cu acelasi scor s-a incheiat si ultima intalnire dintre Halep si Errani, disputata la 24 aprilie, in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart, noteaza Mediafax.

Atmosfera de meci de fotbal, sambata, la Aviva Center din Toronto, o arena de 12.500 de locuri, aproape plina la partida Halep - Errani. Sutele de romani din tribune au oferit un fond sonor incendiar inca de la intrarea jucatoarelor pe teren. "Si-mo-na, Si-mo-na" a rasunat pe tot parcursul partidei. Fanii au ovationat orice schimbare a cifrelor de pe tabela de marcaj din dreptul Simonei Halep, si atunci cand romanca facea punctul, dar si cand gresea italianca. Arbitrul de scaun a intervenit de cateva ori pentru a mai domoli zgomotul, demn cel putin de Cupa Davis sau Fed Cup.

"Suntem in Romania sau in Canada?", a fost intrebata la finalul partidei Simona Halep la interviul de pe teren, dupa ce fanii romani au fost la nivelul de la intalnirea de Fed Cup castigata de Romania, la Montreal, in fata Canadei, in aprilie.

Simona Halep a inceput imprecis meciul cu Sara Errani

In aceste conditii, Simona Halep nu putea sa pierda meciul cu Sara Errani. Ar fi putut sa-l castige mai repede, dar italianca de 28 de ani e o jucatoare vicleana, tenace, in ciuda faptului ca nu impune prin forta. Serviciul moale al lui Errani imbie la retururi decisive si Halep a incercat asta de multe ori, nu intotdeauna cu succes. Romanca a inceput imprecis meciul si Sara Errani a condus cu 2-0, dupa un break in ghemul al doilea. Romanca a castigat apoi patru ghemuri la rand si de la 4-2 pentru ea s-a mers linistit cu serviciul fructificat de fiecare jucatoare pana la 6-4, in 40 de minute.

Citeste si:

Setul al doilea a inceput cu trei break-uri consecutive. La 2-1 pentru ea, Simona Halep si-a facut serviciul, apoi s-a mers fara break pana la 4-3, cand romanca nu a mai fost concentrata, iar italianca a egalat. Sportiva din Constanta a bifat urmatoarele doua ghemuri, castigand la a patra minge de meci, dar nu inainte de a da cu racheta de pamant ca a pierdut avantajul de 40-15, pe care l-a avut la un moment dat la 5-4.

A doua finalista a turneului de la Toronto este elvetianca Belinda Bencic, locul 20 WTA, care a trecut in semifinale de americanca Serena Williams, locul 1 WTA. Cu Belinda Bencic, Simona Halep s-a intalnit o data, anul trecut, in turul al treilea al turneului de la Wimbledon, cand romanca s-a impus, cu scorul 6-4, 6-1. Calificarea in finala la Rogers Cup este recompensata cu un premiu de 227.640 de dolari si cu 585 de puncte WTA. Castigatoarea turneului va primi 456.000 de dolari si 900 de puncte WTA.

Jimmie48 Photography / Shutterstock.com