Liderii de sindicat care au negociat majorarea salariilor medicilor cu 25% au indemnizatii de mii de euro pe luna

Liderii sindicatului Sanitas care au negociat majorarea salariilor medicilor cu 25% au venituri lunare de pana la 15 ori mai mari decat salariul pe care il va avea un medic rezident dupa indexarea de la 1 octombrie. Conform unor declaratii de avere publicate de B365, care citeaza Curentul.info, liderii sindicali cumuleaza lunar indemnizatii de 28.000 lei, respectiv 12.600 lei.

Astfel, Leonard Barascu, presedintele Sanitas, face lunar circa 28.100 lei (6.300 euro), din indemnizatiile de sindicalist, dar si din salariul de medic. Marius Sepi, primvicepresedintele Sanitas, raporteaza si el incasari lunare de 12.600 lei (2.800 euro), ca urmare a functiilor de conducere din trei sindicate.

In tot acest timp, un medic rezident va ajunge dupa majorarea de 25% la un salariu lunar de 1.750 lei (aproape 400 euro).

Totodata, Aliana Medicilor acuza Federatia Sanitas ca nu mai reprezinta interesul medicilor, ci pe cele ale Guvernului, avand in vedere ca liderii Sanitas "se cearta cu medicii coalizati pe Facebook", dupa cum a declarat pentru BN24 Letitia Coriu, de la Alianta Medicilor. Cititi pe BN24 si declaratiile de avere ale celor doi lideri sindicali.

Premierul Victor Ponta anunta saptamana trecuta, la finalul discutiilor cu Sanitas, ca salariile medicilor vor creste cu 25 la suta, de la 1 octombrie. Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, preciza atunci ca aproximativ 224.000 de angajati din sistem ar urma sa beneficieze de aceste majorari salariale, iar efortul bugetar va fi de aproximativ 1,3 miliarde de lei pe an.

Citeste si:
Sanitas: Veniturile personalului ATI la cel mai mare spital COVID,...
Sanitas: Veniturile...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Sepi a mai spus ca acestei majorari ii vor urma altele, tot de cate 25 la suta, care vor fi aplicate in 2016 si 2017."Este un prim pas si in urmatorii ani vor mai fi cresteri de cate 25 la suta, pentru a dubla efectiv salariile din sistem", a declarat Marius Sepi. Totodata, in aceasta perioada se vor cauta solutii pentru elaborarea unei legi privind statutul medicului, a mai spus liderul Sanitas.

Sursa foto: medic, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri