Unul din liderii sindicatului ROMATSA, Florin Diaconu, si un alt sindicalist, Robert Vidu Despa, au fost audiati de anchetatori in dosarul in care fostul director Aurel Stanciu il acuza pe Diaconu de talharie. Cei doi au fost chemati din postura de martori, scrie Mediafax.

La iesirea de la audieri, Florin Diaconu a spus ca a declarat in fata anchetatorilor ce s-a intamplat vineri in sediul ROMATSA si ca, deocamdata i-a fost pastrata calitatea de martor. Directorul Aurel Stanciu l-a acuzat pe Diaconu de talharie dupa ce, vineri, acesta l-ar fi bruscat si i-ar fi smuls din mana mai multe acte. Stanciu a prezentat inclusiv o inregistrare video facuta in sediul ROMATSA, in timp ce incearca sa recupereze documentele de la liderul de sindicat.

Aurel Stanciu, director general la Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) din 3 iunie 2014, a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, printr-o decizie semnata de premierul Victor Ponta si publicata marti in Monitorul Oficial.

Citeste si:

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anuntat luni ca vor intra in greva generala din 1 septembrie, daca cele 14 revendicari pe care le au nu vor fi solutionate, ei sustinand ca problemele lor sunt "de viata si de moarte" si privesc siguranta calatorilor.

Angajatii ROMATSA il acuzau pe directorul Aurel Stanciu ca nu a respectat nimic din ceea ce sindicalistii au stabilit, in scris, cu Ministerul Transporturilor. Aurel Stanciu, declara la randul sau ca sindicatele au avut o pozitie inflexibila privind solicitarile angajatilor si ca unele dintre acestea "exced prevederile legale".