Procesul de recrutare a profesorilor in cadrul unei scoli private poate fi mult mai complex decat in invatamantul de stat. Candidatii trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte si sa treaca prin mai multe etape de evaluare, dar benficiile care urmeaza sunt pe masura eforturilor depuse. Iata exemplul Transylvania College, scoala acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge.

Pentru a putea fi angajat la Transylvania College, un profesor trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte:

  • studii universitare si postuniversitare in pedagogie,
  • certificat de competenta lingvistica (Limba Engleza - nivel B2),
  • experienta anterioara in sisteme educationale similare, de exemplu in pregatirea elevilor pentru Cambridge International Examinations,
  • atitudine pozitiva, creativa, deschisa,
  • intelegerea conceptului de predare activa, centrata pe elev.

Sunt considerate avantaje experienta de predare de peste doi ani, certificate de absolvire a unor cursuri de formare profesionala in Romania sau in strainatate, certificate care atesta activitati profesionale in alte gradinite si scoli internationale.

Recrutare si integrare in patru pasi

Primul pas in procesul de recrutare a profesorilor in cadrul Transylvania College consta intr-o evaluare online complexa a tuturor candidatilor, prin care se identifica cele mai compatibile persoane cu posturile vacante. Evaluarea se axeaza pe stilul de gandire, trasaturi comportamentale dominante si interese ocupationale.

Dupa primul interviu, cu indrumatorul liniei de studiu sau cu seful de catedra, urmeaza sustinerea unei lectii demonstrative, la care va asista seful de catedra, care va evalua toate aspectele ce tin de continutul lectiei predate (diversitatea informatiilor, claritatea ideilor principale, relevanta informatiilor) si aspectele ce tin de organizarea lectiei (captarea si mentinerea atentiei elevilor, comunicarea initiala a planului de lectie, tranzitia logica a ideilor, expunerea concluziilor lectiei, recapitulare prin conexiunea cu lectiile anterioare si anticiparea lectiilor urmatoare), interactiunea cu elevii, incorporarea raspunsurilor elevilor in predare, comunicarea verbala si nonverbala.

Al treilea pas in procesul de selectie este interviul cu managementul scolii. Urmeaza al patrulea pas, care inseamna practic perioada de integrare, cand are loc prezentarea intregii echipe Transylvania College, a campusului si a culturii organizationale, sunt insusite procedurile interne, criteriile de evaluare in functie de standardele de performanta, se traseaza regulile profesionale. Totodata, in aceasta perioada, sunt programate training-uri si sesiuni de dezvoltare profesionala.

Raportul profesori-elevi este de 6,8, sub media europeana

Transylvania College are 92 de cadre didactice, romani si straini, cu o medie de varsta de 30 de ani, dintre care 10 educatori si 9 asistenti in cadrul gradinitei, 17 invatatori si 9 asistenti in cadrul claselor primare si 47 profesori in cadrul ciclului gimnazial si la liceu. Avand in vedere ca in anul scolar 2015-2016 sunt inscrisi circa 625 de elevi, raportul numeric profesori-elevi este de 6,8. Potrivit ultimilor date Eurostat, media in cadrul scolilor din Europa este de circa 11,6%.

Toti profesorii care predau la Transylvania College vorbesc limba engleza, o parte fiind vorbitori nativi din Marea Britanie, SUA, Peru si Iordania.

In ceea ce priveste numarul orelor petrecute zilnic in scoala de catre profesori, cinci ore sunt destinate predarii la clasa, iar trei ore sunt rezervate pregatirii lectiilor.

Beneficii extrasalariale

La capitolul beneficii extrasalariale, la Transylvania College, personalul didactic are acces permanent la programe de dezvolare, avand la baza cele mai recente si inovative tendinte din educatie (e.g. Hattie, Thompson, Shapiro), reduceri de pret in ceea ce priveste taxa pentru scolarizarea copiilor, acces la piscina. In plus, fiecare profesor titular are un Apple MacBook Air sau un iPad, care pot fi conectate la tabla interactiva din fiecare clasa.

Sursa foto: Transylvania College, Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri