O solicitare a Ministerului Educatiei privind evaluarea spatiilor din camine pentru eventuala primire a refugiatilor a creat discordie, atat in randul clasei politice, cat si in societatea civila. Mai exact, ministrul a cerut universitatilor din tara, dar si inspectoratelor scolare, sa identifice locurile disponibile in caminele pe care le administreaza, insa gestul nu a fost bine primit de nimeni.

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat „surprins” de solicitarea ministrului. „Eu nu stiu ce a avut in minte domnul ministru al Educatiei, dar cred ca ar trebui sa fie mai ponderat si el, si toti ministrii, si aceasta actiune trebuie sa fie sub o coordonare unitara”, a declarat, miercuri, Dragnea, intr-un interviu acordat Europa FM.

Liderul PSD a precizat ca „romanii sunt foarte ingrijorati si orice comunicare necoordonata pe acest subiect nu face decat sa creasca ingrijorarea”. Ministrul Educatiei a explicat insa ca ideea nu-i apartine, ci a fost discutata inca din august cu vicepremierul Gabriel Oprea, intr-o sedinta a Comitetului national pentru situatii speciale de urgenta.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.