Prezent la inaugurarea a doua noi terenuri de tenis in Capitala, un angajament al retailerului de bricolaj Dedeman care a promis inca de anul trecut ca va construi cate un teren de tenis pentru fiecare magazin nou inaugurat, Ion Tiriac, cel mai bogat roman si una dintre cele mai emblematice figuri ale sportului romanesc, este de parere ca o parte din banii proveniti de la Uniunea Europeana ar trebui directionati inspre sport, un domeniu care ar aduce un avantaj enorm tarii noastre.

"Trebuie sa profitam de banii de la Bruxelles, inclusiv in sport. Daca am avea 50.000 de spatii, oaze, ca acesta inaugurat azi am multiplica numarul copiilor si al talentelor din Romania infinit. Tari "micute" ca Germania sau Franta se bat cum sa imparta banii pe care noi, prostii, nu stim sa ii cheltuim. Speram ca acest exemplu sa fie urmat si de alti, de ce nu, 50.000 de oameni de afaceri sau persoane care au posibilitatea sa faca o schimbare in acest sens.Mai mult, politicienii trebuie responsabilizati pentru sanatatea poporului roman", a declarat Ion Tiriac la evenimentul de inaugurare a celor doua noi terenuri de tenis situate in zona Pantelimon, spatiu in apropierea caruia Dedeman va deschide un nou magazin in perioada urmatoare.

Fundatia Olimpica Romana a inaugurat doua terenuri de tenis pe zgura in cadrul Complexului Sportiv Ion Tiriac. Astfel, elevii celor peste 60 de scoli si licee din sectorul 2 al Capitalei se vor putea bucura gratuit de practicarea sportului alb pe doua noi terenuri de tenis. Acestia vor avea, de asemenea, si acces la cursuri de initiere in tenis.

Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani.

Citeste si:

Dedeman, in prezent cel mai mare retailer in bricolaj, a incheiat in vara anului trecut un parteneriat cu Simona Halep, cea mai bine clasata jucatoare de tenis din Romania, locul 2 WTA, in urma caruia proprietarii Dedeman vor aloca o parte din fonduri pentru dezvoltarea de terenuri de tenis pentru a sustine sportul romanesc.

"In vara anului trecut, atunci cand am inceput parteneriatul cu Simona Halep - am facut o promisiune ambitioasa - am spus ca vom finanta realizarea a cate un teren de tenis pentru fiecare magazin Dedeman deschis. (...) Azi inauguram doua terenuri, pe langa alte cinci pe care le-am deschis in tot acest an. M-as bucura ca intr-o anumita zi unul dintre campionii Romaniei la aceasta disciplina sa fi batut mingea pe unul din aceste terenuri", a declarat Dragos Paval, presedinte Dedeman.

Seful Dedeman spunea in vara anului trecut ca procesul de constructie al terenurilor de tenis va necesita investitii de circa 30.000 – 35.000 pentru fiecare teren de tenis, banii urmand sa provina din fonduri proprii.

Dedeman este cel mai mare retailer specializat in produse destinate casei si gradinii, cu un business de circa 770 milioane de euro si aproximativ 8.000 de angajati.