"Este evident ca aceasta chestiune a schimbarilor climatice nu poate fi lasata in seama generatiilor viitoare (...). Ne aflam intr-un moment crucial al istoriei", a declarat Papa Francisc pe peluza din fata Casei Albe, unde si-a sustinut discursul.

Aceasta afirmatie face referire la Enciclica «Laudato Si'» publicata de Papa Francisc in luna iunie, scrisoare in care el isi exprima sustinerea fata de oamenii de stiinta care afirma ca incalzirea globala a planetei este imputabila, in primul rand, activitatilor intreprinse de oameni si ca tarile dezvoltate au o responsabilitate in mod special de a atenua aceasta tendinta care ii va afecta mai ales pe cei saraci.

Presedintele american, Barack Obama, a declarat, ca raspuns la afirmatiile facute de Papa Francisc, ca ii impartaseste precuparile legate de mediu.
"Sanctitatea voastra ne aminteste ca noi avem obligatia sacra de a ne proteja planeta aceasta magnifica pe care Dumnezeu ne-a facut-o. Noi transmitem apelul Sanctitatii voastre tuturor liderilor planetei ca ei sa sustina comunitatile cele mai vulnerabile la schimbarile climatice si sa conlucreze pentru a prezerva lumea noastra pretioasa pentru generatiile viitoare", a subliniat Obama inainte de a-l primi pe Papa Francisc in Casa Alba.

Citeste si:

Dupa vizita in Biroul Oval, Papa urmeaza sa intalneasca imigranti, persoane fara adapost si detinuti.
El va sustine, la New York, o ceremonie ecumenica, in zona World Trade Center, impotriva terorismului si pentru respectarea religiilor.

Alta ceremonie, la Philadelphia, alaturi de comunitatea hispanica, va aduce un omagiu valorilor fondatoare ale Americii, ca libertatea religioasa.
La Philadelphia, Papa Francisc urmeaza sa prezideze, sambata si duminica, finalul unei intalniri mondiale a familiilor catolice, in prezenta unui milion si jumatate de oameni.

Sursa foto: https://www.whitehouse.gov/campaign/pope-visit