Cat castiga romanii calificati la EURO 2016: o prima ajunge si la 300.000 de euro

Calificati la Euro, "tricolorii" vor fi recompensati cu peste 3 milioane de euro. Suma a fost negociata in septembrie 2014 de capitanul "nationalei" la acea vreme, Ciprian Marica, anunta GSP.ro.

Concret, pentru ca au fost integralisti in toate meciurile Grupei F, fotbalistii Dragos Grigore si Vlad Chiriches, vor incasa cea mai mare prima, de 300.000 de euro.

FRF va incasa in urma calificarii la Euro 2016 suma de 6 milioane de euro.

“Prezenta tricolorilor la un campionat european este mai mult decat un obiectiv sportiv. Intr-adevar, vor fi o multitudine de industrii care vor avea de castigat in cazul unei calificari la EURO 2016, printre care industria publicitatii, industria media, HORECA, industria de echipament sportiv, retail-alimentar, precum si consumul de internet pe dispozitive mobile, a afirmat pentru wall-street.ro, Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

Si de castigat va avea mai ales echipa nationala de fotbal, atat de punct de vedere emotional prin recastigarea respectului suporterilor, dar si financiar.

Citeste si:
Euro-2016: Cu cat vor fi recompensati jucatorii care obtin titlul
Euro-2016: Primele...

“Va exista din partea UEFA o prima importanta de calificare si sume bonus pentru fiecare dintre performantele pe care echipa nationala le va atinge la turneul final din Franta. De asemenea, din partea sponsorilor echipei nationale, vor exista prime de calificare si bonusuri de performanta.

Pe termen mediu si lung, vor creste incasarile din drepturi TV, contracte de sponsorizare si merchandising”, mai spune Burleanu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri