Surse judiciare, potrivit Mediafax, ca procurorii au primit toate actele solicitate de la Brigada Rutiera a Capitalei si convorbirile din dispecerat inregistrate in seara de 20 octombrie, cand a avut loc accidentul in care si-a pierdut viata Bogdan Gigina, politistul care deschidea coloana oficiala a vicepremierului.

Anchetatorii au mai primit de la reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne datele solicitate privind legislatia in baza careia a fost constituita coloana oficiala pentru insotirea cu echipaj de politie a vicepremierului Gabriel Oprea si traseul pe care a mers acesta in 20 octombrie.

Procurorii au mai solicitat, luni, informatii de la Primaria Capitalei privind avizele emise pentru saparea gropii de pe strada Stirbei Voda, in care a cazut cu motocicleta politistul Bogdan Gigina, documetne care ar trebui sa fie trimise anchetatorilor pana miercuri, au mai spus sursele citate.

In cadrul anchetei se vehiculeaza informatia ca, de la inceputul anului, ministrul Gabriel Oprea a facut peste 1.500 de drumuri insotit de coloana oficiala. La dosarul cauzei nu ar fi insa o adresa a MAI prin care sa se spuna la cate misiuni urgente a participat masina desemnata lui Gabriel Oprea, anchetatorii considerand ca o astfel de informatie nu este relevanta la acest moment.

Citeste si:

Sursele judiciare au mai aratat ca, pana la acest moment al anchetei, nicio institutie a statului careia i s-au solicitat informatii nu a obstructionat cursul cercetarilor.

Astfel, in prima faza a anchetei, s-au transmis solicitari si adrese catre MAI si firma de gaze care efectua lucrarile de pe strada Stirbei Voda.
De la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-au primit raspunsuri si sunt solicitate in continuare noi informatii, fiind in curs o comunicare interinstitutionala continua, au mai precizat sursele citate.

Pana acum, pe masa procurorilor a ajuns lista persoanelor care s-au aflat in coloana oficiala, stabilindu-se ca in masina cu ministrul Afacerilor Interne mai erau doua persoane - soferul si un angajat.

De la deschiderea dosarului, anchetatorii au audiat mai multe persoane, printre care politistii din coloana oficiala a ministrului Oprea si cei aflati in intersectie, muncitorii care efectuau lucrarile de reparatii, precum si alti martori aflati in zona.