Sapte persoane ranite in incendiul de la Colectiv sunt internate, astazi, la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Capitala, doi dintre pacienti fiind in stare critica, patru in stare grava, dar stabila, in timp ce un alt ranit este dependent de oxigen.

Duminica, directorul medical al Spitalului de Arsi, Cristian Nitescu, a declarat ca la aceasta unitate medicala sunt sapte pacienti la Terapie Intensiva, iar alti 12 sunt in sectiile obisuite, potrivit Mediafax. "Sapte sunt in Sectia de Terapie Intensiva, unul este in stare mai grava, dar nu necesita intubare si nu este pe Sectia de Terapie Intensiva si inca 12 pe sectiile obisuite. Din cei sapte de la Terapie Intensiva, unul este neintubat, sase intubati si, din cei intubati, pentru doi se fac demersurile pentru a pleca unul la un spital din Zurich, din Elvetia, si unul in Finlanda, doi sunt netransportabili si la doua persoane familia nu a fost de acord sa plece in strainatate", a spus el.

Potrivit acestuia, ca stare generala a pacientilor, "doi sunt in stare foarte grava, critica, alti patru in stare grava, dar stabila si inca un pacient care este in Terapie Intensiva, este dependent de oxigen, dar este intr-o stare multumitoare". El a spus ca nu stie de ce familiile celor doua persoane au refuzat ca acestea sa fie transferate in strainatate, dar este vorba despre paciente care sunt in stare stabila si nu este un pericol iminent.

Intrebat daca medicii au recomandat transferul, el a raspuns: "Autoritatile au luat legatura, au fost si niste echipe si la noi in spital, ieri (sambata - n.r.) de medici norvegieni, britanici, acele paciente trebuia una trimisa in Marea Britanie, cealalta era, din cate am inteles, era tot in Finlanda, cred, dar familia nu a fost de acord si au semnat pentru asta, si-au asumat".

Totodata, el a spus ca, din cate stie, din spital au plecat doi pacienti, unul printr-o fundatie in Israel, iar celalalt a plecat in Belgia dupa ce medici belgieni au venit si au selectat pacienti din spitalele bucurestene, carora li se adauga cei doi despre care se spera sa plece duminica.

Citeste si:
Bilantul tragediei din Colectiv a ajuns la 62 de morti
Bilantul tragediei din...

Intrebat despre afirmatiile conform carora autoritatile din Romania ar fi intarziat aceste transporturi, medicul a afirmat: "E foarte greu de spus ca s-a intarziat sau nu s-a intarziat, in primele trei zile este perioada aceea de soc post-combustional in care pacientul trebuie sa-l stabilizezi in primul rand, dupa care trebuie sa-l operezi, sa-l sustii din punctul de vedere al terapiei intensive, foarte, foarte greu de cantarit o asemenea decizie si probabil ca fiecare caz trebuia individualizat, in conditiile in care sunt atat de multi si la atatea spitale...".

Intrebat daca urmeaza sa mai fie externati pacienti de la acest spital, Nitescu a precizat ca deja au fost externati doi pacienti care se aflau pe sectii, vineri.
"Mai sunt 12 pacienti mai putini gravi, dar aproape toti au suferit interventii chirurgicale, cu toate ca suprafata lor de arsura nu a fost foarte mare, arsuriel de cai respiratorii au fost mai mici, minore, si probabil ca in zilele urmatoare se vor mai externa, dar nu foarte multi pentru ca majoritatea necesita ingrijiri post operatorii", a explicat el.

Bilantul incendiului produs in 30 octombrie in Clubul Colectiv din Bucuresti a ajuns la 44 de morti, trei pacienti decedand duminica, dupa ce alti noua si-au pierdut viata sambata.

Citeste si:
Ei sunt tinerii din Colectiv care astazi au pierdut lupta cu moartea
O studenta italianca si...
Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[FOTO] A fost inaugurata a doua sectie pentru mari arsi din Romania