Un numar de 21 de raniti in incendiul din Clubul Colectiv au fost transferati, pana astazi la amiaza, din spitalele din Capitala in clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel si Germania, potrivit unui bilant al Ministerului Sanatatii.

Conform sursei citate, au fost transferati opt pacienti in spitale din Belgia, cate doi in clinici din Austria si Israel, iar unul in Germania. De asemenea, opt raniti au fost transportati la unitati medicale din Olanda, doi dintre acesta decedand, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam, arata Mediafax.

Printre cei transferati la un spital din Belgia se numara si Bogdan Molesag, tobosarul trupei Up to Eleven si cameraman la Prima TV. El s-a numarat printre persoanele ranite care au fost transportate sambata cu doua aeronave C-27 J Spartan la spitale din Olanda si Belgia. Sambata seara, doua victime - Mariana Oprea si Alexandru Hogea - au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie si duse in Austria.

Ministerului Sanatatii a mai precizat ca, astazi la pranz, mai erau internati in spitalele din Bucuresti 95 de raniti in incendiul din Colectiv, dintre care 36 in stare grava si critica, iar 57 stabili. O aeronava NATO va veni, duminica seara, in Romania pentru a prelua o parte dintre ranitii in incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din strainatate.

"Exista un program la nivelul NATO la care si Romania contribuie. Am solicitat ieri (sambata-n.r.) ca azi sa ne puna la dispozitie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Daca cei de la Departamentul de Situatii de Urgenta vor sa trimita raniti, se va face mult mai repede", declara Dusa.

Citeste si:
Ciolos viziteaza ranitii din Colectiv internati la Spitalul de Arsi
Ciolos viziteaza ranitii in...

Potrivit acestuia, avionul NATO poate efecta deplasari intr-un timp de doua ori mai scurt decat avioanele pe care romanii le au in dotare, iar numarul celor care vor fi transferati nu este cunoscut pentru ca deplasarea depinde de starea lor de sanatate. Bilantul persoanelor decedate in tragedia de la Colectiv a ajuns la 44, dupa ce duminica au murit trei persoane, iar sambata alte noua, doua dintre acestea in Olanda.

Alexandra Radulescu (26 de ani) si cetateanul turc Ayberk Manci au decedat, duminica, la Spitalul Floreasca, iar Dan Matei Alexandru (26 de ani) si-a pierdut viata la Spitalul de Arsi. Dintre pacientii decedati, sambata, in Capitala, trei erau internati la Spitalul de Arsi - Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionut Cosmin Popescu (32 de ani) si Alexandru Chelba (33 de ani), doi la Spitalul Floreasca - Adrian Popa (29 de ani) si Elena Toader (30 de ani), unul la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - Ionut Maior (27 de ani) si unul la Spitalul ”Bagdasar Arseni”- Mavi Sterian (25 de ani).

Cele doua victime care au murit in Olanda, unde fusesera transferate sambata, sunt o tanara italianca, Tullia Ciotola, in varsta de 20 de ani, care studia la Bucuresti prin programul Erasmus si Florin Cristian Popescu, de 35 de ani, bodyguardul clubului Colectiv.

Citeste si:
39 de raniti in Colectiv mai sunt in spitalele din Capitala
39 de raniti in Colectiv mai...
Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Colectiv va fi incendiat controlat in cadrul unui experiment judiciar
Setari Cookie-uri