In spitalele din Capitala mai sunt internate, marti, 39 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 10 sunt in stare critica si grava, alti aproape 30 de pacienti fiind spitalizati in clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia si Germania.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii (MS), marti dimineata erau internati in spitale din Capitala 39 de raniti, dintre care la Spitalul de Arsi 11 pacienti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 9, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 5, la Spitalul Elias - 3, la Spitalul Militar Central - 4, la Spitalul Floreasca - 3, la Spitalul Universitar de Urgenta - 2, la Spitalul "Dimitrie Gerota" si la Institutul "C.C. Iliescu" - cate un pacient, scrie Mediafax.

Ministerul Sanatatii a precizat ca 42 dintre ranitii care au fost tratati, dupa incendiul din 30 octombrie, in spitale din Capitala au fost externati. Alti 39 de raniti au fost transferati din spitale din Capitala in unitati sanitare din strainatate, insa zece au decedat, trei in Marea Britanie, doi in Germania, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia si unul in Franta.

In spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate in stare stabila, dintre care cinci cu progrese punctuale, a precizat Ministerul Sanatatii.In Marea Britanie au fost transferati noua raniti, dintre care trei au decedat, ceilalti sase pacienti fiind in stare stabila.

In Olanda au fost transferate opt persoane, insa doua dintre acestea au decedat. Ceilalti sase pacienti sunt in stare stabila. In Israel au fost internate trei persoane ranite in incendiul din Colectiv, dintre care una a decedat, celelalte fiind in stare stabila.

Citeste si:
Un avion s-a rupt in trei la Istanbul. Bilantul: un mort si 157 raniti
Un avion a iesit de pe pista...

In Austria au fost transferate patru persoane, dintre care trei sunt in stare stabila, iar una a decedat. La spitale din Germania au ajuns cinci raniti, trei au plecat pe cont propriu, printre care si un cetatean german, iar alte doua au fost transferate. Doi dintre pacientii internati au decedat in clinici din Germania.

In Norvegia este internata o persoana ranita in incendiul din Colectiv, starea acesteia fiind stabila. Un pacient a fost transferat in Franta, iar un altul in Elvetia, ambii decedand in timpul transportului spre clinicile unde trebuiau sa ajunga.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In trei saptamani de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numarul victimelor ajungand, in 22 noiembrie, la 60.

Aproximativ 150 de persoane ranite au fost internate, dupa incendiul din clubul Colectiv, in spitale din Capitala. La aproape o luna de la tragedie, 42 de raniti au fost externati, 30 sunt spitalizati in clinici din strainatate si alti 39 sunt in continuare internati in spitalele din Capitala.

Citeste si:
Statul roman va suporta tratamentul pentru ranitii de la Colectiv
Statul roman va suporta...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Antreprenor: Medicii au tolerat lipsurile din spitale, acum fug prin demisii
Setari Cookie-uri