Potrivit noii avertizari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de vineri, ora 18.00 si pana sambata, ora 12.00, va fi sub avertizare cod galben aproape toata tara, cu exceptia judetelor Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj si Cluj, scrie Mediafax.

In Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei si in sudul Moldovei vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat. Precipitatii mixte vor fi in Banat, precum si in zona Carpatilor Orientali, in vestul si nordul Moldovei si local in Transilvania, unde se va forma polei.

In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada consistent. In regiunile sudice si sud-estice, dar si pe crestele montane, vantul va avea intensificari temporare, cu rafale ce vor depasi local 55-65 de kilometri pe ora.

Precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare vor fi si sambata dupa-amiaza, precum si in noaptea de sambata spre duminica, pe arii mai extinse in regiunile intracarpatice.

Sursa foto: Shutterstock