Circulatia in centrul Capitalei, in zona Pietei Constitutiei, a fost restrictionata, duminica la pranz, pentru desfasurarea repetitiei generale in vederea paradei de Ziua Nationala, scrie Agerpres.

Incepand de luni dimineata, de la ora 8,30, pana pe 1 decembrie, ora 16,00, traficul este restrictionat pe B-dul. Libertatii, benzile I si II de circulatie, intre B-dul. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, sensul dinspre Splaiul Independentei catre Piata Regina Maria.

Peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice, vor participa marti, 1 Decembrie, incepand cu ora 11,00, la Parada militara ce se va desfasura cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Parada militara de 1 Decembrie are loc in Piata Constitutiei pentru al doilea an consecutiv, in conditiile in care la Arcul de Triumf au loc lucrari de consolidare. Tot in Bucuresti, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I va avea loc, incepand cu ora 8.00, o ceremonie militara de depuneri de coroane de flori, potrivit Mediafax.

Militarilor romani li se vor adauga detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia. Din anul 1990, ziua de 1 Decembrie a devenit, prin lege, Ziua Nationala a Romaniei.

Citeste si:
VIDEO Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei a inceput
VIDEO Parada militara de Ziua...

Sursa foto: Militari romani/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
1 Decembrie 2019: manifestatii in tara, programul paradei din Capitala