De anul acesta, religia in scoli a devenit materie facultativa. Putini stiu insa ca legea a fost schimbata chiar de un profesor, parinte la randul lui. Emil Moise, absolvent de drept, preda filosofie la un liceu din Buzau. Cunostintele juridice l-au ajutat sa demonstreze in instanta ca articolul din Legea Educatiei privind predarea religiei in scoli este neconstitutional. Pe 14 noiembrie 2015 judecatorii i-au dat dreptate.

Lupta lui Emil Moise cu sistemul a pornit in urma cu sase ani, atunci cand fiica lui, eleva in clasa a IX-a, i-a spus ca nu mai vrea sa participe la ora de religie. Pentru a renunta insa, unul dintre parinti trebuia sa mearga la scoala si sa depuna o cerere. Lucru pe care tatal a refuzat sa-l faca.

„Eu am refuzat pentru ca am considerat ca nu este legitim sa solicit eu sa iasa la cerere, legitim ar fi fost sa solicit eu sa intre la ora de religie. Ori cum eu nu am solicitat sa intre la ora de religie, am considerat ca este abuziv sa fiu obligat sa depun o cerere”, a spus Emil Moise, profesor, scrie Digi24.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vasile Raduca a demisionat de la Facultatea de Teologie Ortodoxa