Nicolae Medforth Mills, fost Principe al Romaniei, spune, intr-un mesaj de 1 Decembrie, ca exilul doare teribil atunci cand nu esti acasa de ziua tarii tale.

"Cand e ziua tarii tale, cand trecutul e mai prezent ca oricand, cel mai greu este sa nu fii acasa. Cu exilul nu te inveti. Exilul doare teribil! Romani, in vremuri tulburi sa ne luam speranta din taria care curge prin venele neamului nostru, asuprit, dar niciodata ingenuncheat. La multi ani!", a scris Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills, intr-un mesaj de Ziua Nationala a Romaniei, publicat pe pagina sa de Facebook, potrivit Mediafax.

Biroului de Presa al Regelui Mihai I a anuntat, pe 11 august, printr-un comunicat de presa, ca Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare pe 1 august 2015.

In comunicat se specifica faptul ca "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

"Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", se mai spunea in comunicat. "Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau", Regele Mihai "nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat", se mai spunea in comunicat.

Citeste si:
Mesaj de avertizare RO-Alert legat de incediul depozitului Remat
Mesaj de avertizare RO-Alert:...

Pe de alta parte, fostul Principe Nicolae al Romaniei, care in prezent foloseste denumirea Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills, a transmis un mesaj de 1 Decembrie in contextul in care Familia Regala a efectuat, luni si marti, o calatorie-simbol cu trenul regal, de Ziua Nationala a Romaniei. Principesa Mostenitoare Margareta a declarat la sosirea in Bucuresti a trenului regal ca 1 Decembrie a fost o zi de unitate, demnitate si istorie si ca se gandeste la viitor, care trebuie sa fie mai bun pentru romani.

In acest an, cu ocazia Zilei Nationale, trenul regal a efectuat, in mod simbolic, un itinerariu numit "Trenul Aducerii Aminte", avandu-i la bord pe Principesa Mostenitoare Margareta, pe sotul sau, Principele Radu, si pe Principesa Maria, cea mai tanara dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai I si ale Reginei Ana.

Trenul a refacut traseul Drobeta-Turnu-Severin - Bucuresti, ca un omagiu adus Regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea acestuia in tara. Pe 8 mai 1866, principele Carol punea piciorul pe pamant romanesc, la Turnu-Severin. Pe 10 mai, principele suveran intra in Capitala, iar la 29 iunie era adoptata Constitutia in care, pentru prima oara in istorie, tara noastra era denumita "Romania".

Anul acesta, Familia Regala a parcurs, la bordul trenului regal, judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Dambovita, incheind calatoria la Bucuresti, marti seara.

Citeste si:
Apa cu puternic miros de clor, motiv de "fake news" pe WhatsApp
Apa cu puternic miros de...

Aproximativ 4.000 de oameni au intampinat Familia Reagla, luni dupa-amiaza, in gara din Drobeta-Turnu-Severin, alte cateva mii de persoane fiind prezente in celelalte gari in care trenul a oprit, marti, in drumul sau spre Bucuresti.

La sosirea in Bucuresti, Principesa Margareta a spus ca este foarte fericita si ca 1 Decembrie a fost o zi foarte emotionanta pentru familia sa.

"A fost o zi emotionanta, o zi de unitate, de demnitate, istorie si ne gandim la viitor, pentru ca noi, in Romania, avem mandrie. (...) Astazi a fost o zi absolut minunata. Sunt foarte foarte bucuroasa. (...) Cred ca este o zi noua astazi. A fost atat de multa lume, copii, batrani, familii. Toata lumea a fost bucuroasa. Trebuie sa fim impreuna pentru tara noastra, sa ne gandim la viitor, sa fie un viitor mai bun. Va iubim", a spus Principesa Margareta.

Citeste si:
VIDEO Mesajul lui Liviu Dragnea, de Ziua Nationala a Romaniei
VIDEO Mesajul lui Liviu...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sistemul RO-ALERT va fi testat din nou. Ce mesaj vor primi romanii