Folosirea flacarii (lumanari, faclii, torte) pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci este interzisa, arata ISU Bucuresti.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a emis, joi, un comunicat in atentia organizatorilor de concerte, spectacole, intruniri, desfasurate in aer liber sau in interiorul constructiilor in care au loc evenimente cu public numeros.

In comunicat se arata ca organizatorii de evenimente in aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafata mai mare sau egala cu 2.500 metri patrati, trebuie sa obtina autorizatie de securitate la incendiu, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apararea impotriva incendiilor cu completarile si modificarile ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completata si modificat cu H.G.R. nr. 19/2014.

Pentru spectacole desfasurate in interiorul constructiilor (sali de spectacole, concerte si altele asemenea), pentru situatia in care spatiile sunt incadrate in categoria salilor aglomerate, este obligatorie obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a constructiei.

Organizarea de evenimente prin care se schimba conditiile care au stat la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu pentru constructie trebuie sa fie la randul ei autorizata privind securitatea la incendiu, arata ISU Bucuresti.

Citeste si:
VIDEO | Incendiu de proporții în Alba - au intervenit pompieri din...
VIDEO | Incendiu de proporții...

Astfel, in cazul in care este obtinuta autorizatia de securitate la incendiu, iar organizarea evenimentului nu modifica conditiile care au stat la baza emiterii acesteia (capacitatea salii, numarul de fluxuri, destinatie, etc.), autorizatia este valabila numai insotita de documentatia tehnica vizata spre neschimbare.

Insa, pentru situatia in care prin organizarea evenimentului se schimba conditiile care au stat la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu (schimbarea de destinatie, capacitate, fluxuri, etc.) sau constructia in ansablu nu este autorizata din punct de vedere al securitatii la incendiu pentru desfasurarea acestor evenimente, trebuie solicitata o noua autorizatie de securitate la incendiu.

Documentatia tehnica in vederea emiterii autorizatiei de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel putin 30 de zile inainte de realizarea evenimentului la sediul ISU.

"Planificarea, organizarea si desfasurarea spectacolelor fara obtinerea in prealabil a autorizatiei de securitate la incendiu atrage dupa sine raspunderea contraventionala, respectiv penala, dupa caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, responsabilitatea revenind in totalitate/ fara echivoc tuturor factorilor implicati in conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor", se precizeaza in comunicat.

Citeste si:
VIDEO | Mii de greci au fost evacuați din calea incendiilor care...
Mii de greci au fost evacuați...

Reprezentantii ISU Bucuresti mai mentioneaza ca folosirea flacarii: lumanari, faclii, torte si altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivitatilor desfasurate in restaurante sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisa.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri