Sursa citata a precizat ca, deocamdata, costurile sociale, pentru cei care locuiesc in cartierele Drumul Taberei si Militari si care sunt afectati de blocaje in trafic, nu pot fi estimate, scrie Mediafax.

"Cu siguranta, constructorul va acoperi toate costurile necesare refacerii infrastructurii in zona, care presupun punere in siguranta a carosabilului, consolidarea peretelui subteran din imediata apropiere a celor doua imobile, pentru a nu exista risc de prabusire a acestora, si refacerea infrastructurii subterane pe partea de retele edilitare, pentru ca au fost afectate o retea de apa si una de canalizare. Deci costurile vor fi decontate de constructor", a precizat purtatorul de cuvant al PMB.

Acesta a mai spus ca deocamdata prioritare sunt masurile de siguranta si pentru fluidizarea traficului. In acest sens, luni dupa-amiaza, reprezentantii PMB si cei de la Brigada Rutiera se reunesc pentru a face o evaluare a traficului si pentru a decide daca se impun masuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.

Problemele pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti au aparut sambata, cand terenul s-a surpat din cauza lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, existand riscul de prabusire a soselei.

Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, iar circulatia in zona - unde se afla mai multe vile - a fost inchisa.

Citeste si:

Primaria Capitalei a anuntat, duminica, ca restrictiile de circulatie in zona Eroilor vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile. De asemenea, Ichim a precizat ca 14 locatari din zona Eroilor si-au parasit locuintele, intrucat exista "risc asupra structurii de rezistenta" a imobilului in care locuiesc.

"Exista 14 persoane carora li s-a pus in vedere faptul ca din cauza tasarii terenului exista un potential risc asupra structurii de rezistenta a cladirii. Patru din acele persoane au apelat la o forma de ajutor pusa la dispozitie de constructor, in sensul ca au fost cazate la hotel, iar restul de zece persoane au optat pentru varianta cazarii la rude", a spus Ichim.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a precizat, sambata, ca in conditiile in care reprezentantii constructorului nu au putut preciza daca este vorba despre o problema punctuala sau despre una "mai ampla in subteran", nu se poate "garanta siguranta locatarilor din zona".

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Sursa foto: Mediafax Foto