Bilantul incendiului produs in 30 octombrie in clubul Colectiv a ajuns la 62 de morti, dupa ce o alta persoana - o tanara de 24 de ani - a murit, marti dimineata, la Spitalul de Arsi din Capitala.

Persoana decedata este o tanara de 24 de ani care se afla in stare critica de la inceput, la Sectia de Terapie Intensiva, avand arsuri grave pe o mare suprafata a corpului, a declarat, marti, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi din Capitala, Adrian Stanculea. Marti, in spitale din Capitala mai sunt internati 18 raniti, dintre care trei la Spitalul de Arsi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - doi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - trei, la Spitalul Elias - doi, la Spitalul Militar Central - patru, la Spitalul de Urgenta Floreasca - trei si la Institutul "C.C. Iliescu" - un pacient.

Ministerul Sanatatii a precizat ca 63 dintre ranitii care au fost tratati dupa incendiul din 30 octombrie in spitale din Capitala au fost externati. Alti 39 de raniti au fost transferati din spitale din Capitala in unitati sanitare din strainatate, insa trei au decedat in Marea Britanie, trei in Germania, doi in Olanda si cate unul in Israel si Austria. In clinicile din strainatate mai sunt internati 22 de pacienti, printre care un cetatean german. De asemenea, alti patru pacienti au fost externati si se afla in tratament in ambulatoriu, in spitalele din strainatate.

In spitale din Belgia sunt in continuare internate opt persoane, toate in stare stabila, a precizat Ministerul Sanatatii. In Marea Britanie au fost transferati noua raniti, dintre care trei au decedat, doi au fost externati si ceilalti patru pacienti care au ramas internati sunt in stare stabila. In Olanda au fost transferate opt persoane, insa doua dintre acestea au decedat. Doi dintre pacientii tratati in spitale din Olanda au fost exernati, iar celalti patru sunt in continuare spitalizati, starea acestora fiind stabila.

In Israel au fost internate trei persoane ranite in incendiul din Colectiv, dintre care una a decedat, celelalte fiind in stare stabila. In Austria au fost transferati cinci raniti, dintre care unul a decedat, doi au fost externati, iar ceilalti doi care au mai ramas internati sunt in stare stabila. La spitale din Germania au ajuns cinci raniti, dintre care trei au decedat, iar ceilalti doi sunt in stare stabila, in timp ce in Norvegia a fost transferat un ranit in incendiul din Colectiv, acesta fiind externat. In urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fata locului 26 de persoane, iar o alta victima in drum spre spital. Dintre ranitii internati, au mai decedat 33 de persoane, numarul persoanelor decedate ajungand, in 14 decembrie, la 61.

Citeste si:
Un supravietuitor de la Colectiv va candida la Primaria Sectorului 2
Un supravietuitor de la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »



Citeste si
Victor Costache a primit aviz negativ dupa audierile din Parlament
Setari Cookie-uri