In jur de 100 de ciobanii s-au strans in Parcul Izvor, in fata Palatului Parlamentului, incepand cu ora 9.00. Ei au venit imbracati in cojoace traditionale si au adus cu ei clopote, talangi si bastioane de oierit, scrie Mediafax.

Potrivit protestatarilor, ei se impotrivesc noilor reglementari intrate in vigoare in Legea vanatorii si a fondului cinegetic, care interzice infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole, fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic si limiteaza numarul de caini pe care crescatorul de animale il poate detine. Acestia cer abrogarea noilor norme.

Protestul a fost organizat de mai multe asociatii de crescatori de animale din Romania, in special de catre Agrostar si Asociatia crescatorilor si exportatorilor de bovine, ovine, porcine din Romania. Potrivit organizatorilor, la manifestatie ar fi urmat sa participe 3.000 de persoane.

Potrivit modificarilor legislative, promulgate recent de presedintele Klaus Iohannis, ciobanii vor putea detine la ses un singur caine de paza la stanga, cei de la deal vor avea doi caini, iar cei de la munte trei caini. Legea vine acum si cu amenzi, de pana la 1.500 de lei.

Sursa foto: Shutterstock