Peste 100 de crescatori de oi, din toata tara, protesteaza, marti, in fata Parlamentului, impotriva modificarilor la Legea vanatorii, intrate recent in vigoare, prin care se limiteaza numarul de caini pe care il pot detine oierii, dar si fata de alte norme de aplicare a legii.

In jur de 100 de ciobanii s-au strans in Parcul Izvor, in fata Palatului Parlamentului, incepand cu ora 9.00. Ei au venit imbracati in cojoace traditionale si au adus cu ei clopote, talangi si bastioane de oierit, scrie Mediafax.

Potrivit protestatarilor, ei se impotrivesc noilor reglementari intrate in vigoare in Legea vanatorii si a fondului cinegetic, care interzice infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole, fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic si limiteaza numarul de caini pe care crescatorul de animale il poate detine. Acestia cer abrogarea noilor norme.

Protestul a fost organizat de mai multe asociatii de crescatori de animale din Romania, in special de catre Agrostar si Asociatia crescatorilor si exportatorilor de bovine, ovine, porcine din Romania. Potrivit organizatorilor, la manifestatie ar fi urmat sa participe 3.000 de persoane.

Potrivit modificarilor legislative, promulgate recent de presedintele Klaus Iohannis, ciobanii vor putea detine la ses un singur caine de paza la stanga, cei de la deal vor avea doi caini, iar cei de la munte trei caini. Legea vine acum si cu amenzi, de pana la 1.500 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri