Controalele inspectorilor din cadrul directiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene precum si a municipiului Bucuresti au continuat in perioada 12 decembrie - 22 decembrie 2015, prin verificarea unui numar de 2.422 de unitati, potrivit Mediafax.

Controalele oficiale au fost efectuate in: unitati de depozitare a produselor de origine animala autorizate sau inregistrate sanitar veterinar, piete agro-alimentare, unitati de tip hypermarket, supermarket, unitati de comercializare a produselor alimentare de origine animala si unitati de alimentatie publica.

Neregulile descoperite in timpul controalelor desfasurate in acest interval au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 498 de sanctiuni contraventionale, dintre care 207 avertismente si 291 amenzi in valoare de 605.140 de lei. De asemenea, au fost emise opt ordonante de suspendare a activitatii si 24 de ordonante de interzicere a activitatii.

Citeste si:

Au fost retrase de la comercializare aproximativ 4.000 de kg de produse alimentare (de origine animala si non-animala) si 6.647 de oua, improprii pentru consumul uman. Printre deficientele identificate si sanctionate, se numara: depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena sau in spatii neinregistrate sanitar veterinar, lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, nerespectarea programului de autocontrol, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare si nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor.

Cetatenii pot sesiza nereguli in domeniul sigurantei alimentelor, gratuit, din orice retea de telefonie. la numarul de telefon 0800 826 787 pus la dispozitie de ANSVSA.

Sursa foto: branislavpudar/Shutterstock.com