Primaria Capitalei va amenda firmele care nu au curatat zapada de pe trotuare

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a atentionat firmele ca vor fi amendate daca nu curata zapada pe trotuare si a cerut operatorilor de salubrizare sa deszapezeasca prioritar zonele de acces catre spitale si statii de ambulanta, precum si traseele pe care circula troleibuze si autobuze.

La comandamentul de iarna convocat marti dimineata, primarul general interimar Razvan Sava a cerut operatorilor de salubritate sa curete si zapada de pe trotuare si sa asigure caile de acces catre spitale, statii de ambulanta si alte obiective sociale, scrie Mediafax.

Razvan Sava a atentionat Primaria Capitalei ca va incepe sa dea amenzi firmelor care nu au curatat zapada de pe trotuare.

"Catre Politia Locala: imediat ce inceteaza ninsoarea aveti obligatia de a iesi pe toate cele 450 de strazi care reprezinta urgenta intai. Acolo unde nu se circula sau este zapada, fie ca este vorba de carosabil sau trotuar, dati amenzi", a afirmat Razvan Sava.

Potrivit strategiei de deszapezire, prioritate pentru deszapezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmand ca apoi sa se intervina pe traseele pe care circula mijloacele de transport in comun si ulterior pe arterele secundare.
Potrivit unei hotarari a CGMB din 2010, proprietarii de cladiri sau spatii comerciale au obligatia sa inlature zapada de pe trotuare, gheata si turturii formati in perimetrul cladirilor pe care le detin, in maxim 24 de ore de la incetarea ninsorii. Amenzile pentru nerespectarea acestor obligatii sunt intre 200 si 500 de lei pentru persoane fizice si de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Citeste si:
Gabriela Firea: Lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de...
Gabriela Firea contestă...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Primaria Capitalei a pus la dispozitia bucurestenilor numerele de dispecerat 0800.800.868 si 021.9844 pentru semnalarea eventualelor probleme generate de zapada sau ger, dar si a prezentei in strada sau scari de bloc a persoanelor fara adapost, pentru a fi duse la centrele sociale.

In Capitala se inregistreaza o temperatura de minus sase - minus sapte grade Celsius. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca in aproape toata tara va continua sa ninga si marti, stratul de zapada poate ajunge pana la 10 centimetri in Oltenia si Muntenia, iar in Dobrogea si in sud-estul Munteniei vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

Sursa foto: Canadapanda/shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri