Catedrala Mantuirii Neamului, unul dintre cele mai contestate proiecte arhitecturale din Romania, capata identitate, asta dupa ce Patriarhia Romana a publicat o serie de randari grafice de la interior ale viitoarei constructii din centrul Bucurestiului.

Din imaginile publicate pe catedralaneamului.ro se poate observa ca interiorul lacasului de cult va semana foarte mult cu cel al marilor catedrale din Europa.

Costurile pentru realizarea Catedralei Mantuirii Neamului, intr-o prima faza, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar dupa realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scazut cu 20% pentru ca materialele de constructii s-au ieftinit datorita crizei.

La jumatatea anului trecut, Catedrala Mantuirii Neamului era finalizata in proportie de 60 la suta, iar in 2017 ar putea fi gata pentru a fi tinute slujbe, costurile pentru lucrarile "la rosu" fiind sub 100 de milioane de euro.

In decembrie 2011 se turna prima cifa de beton la Catedrala Neamului, dupa aproape trei ani si sase luni, constructia a fost ridicata mai bine de jumatate, iar in alti doi ani ar trebui sa aiba usi si ferestre, catapeteasma pictata si sa permita sa se faca slujbe.

La Catedrala Neamului se vor folosi 100.000 de metri cub de beton, 45.000 de tone de armatura rigida si aproximativ 25.000 de tone de armatura flexibila, de zece ori mai mult decat la un bloc de zece etaje.

Despre costurile constructiei a vorbit, in iunie, parintele Nicolae Cringasu, consilier patriarhal, coordonator la sectorul monumente si constructii bisericesti, care a aratat ca valoarea totala ar fi sub 100 de milioane de euro, pana in faza "la rosu", si nu 400-500 de milioane, asa cum s-ar fi vehiculat, sume foarte deplasate fata de realitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri