Concret, in perioada 4 - 10 ianuarie s-a inregistrat un singur caz confirmat de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta, arata CNSCBT , conform Adevarul.

Astfel, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a fost de 64.185, aproape dublu fata de cel inregistrat in perioada similara a anului trecut. Numarul de cazuri este si cu 40% mai mare fata de cel inregistrat saptamana precedenta, spun specialistii.

Potrivit raportarii, in perioada 4 - 10 ianuarie au fost inregistrate 48 de cazuri de gripa, cu 25 mai multe decat in saptamana precedenta. In ceea ce priveste infectiile respiratorii acute severe (SARI), au fost cu sase mai multe fata de saptamana precedenta. „Nu a fost comunicat niciun deces la caz de SARI confirmat cu virus gripal”, arata CNSCBT. Mai exact, de la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, gripei si SARI si pana la data de 12.01.2016 au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripa, din care trei cazuri tip A, subtip H1 pdm09 1 si un caz tip A, subtip H3.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gopixa / Shutterstock