"ELCEN a obtinut introducerea pe piata de echilibrare a unei capacitati suplimentare de productie de energie termica in CTE Sud, cu o capacitate suplimentara 120-140 Gcal/h", arata ELCEN, intr-un comunicat , conform Mediafax.

Compania a pornit luni, la ora 07.00, Blocul 5 al CTE Sud, astfel ca "s-au creat conditiile pentru asigurarea unei capacitati suplimentare de energie termica, in eventualitatea cresterii comenzii RADET (temperatura sau hidraulicitate), de la capacitatea maxima actuala de 730 gCal/h la 850 Gcal/h numai din aceasta sursa de productie (CTE Sud)", conform comunicatului.

In prezent, prin politica de preturi practicata de ELCEN, Dispeceratul Energetic National a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piata de echilibrare, respectiv blocurile CTE Vest 2 si CTE Sud 5.Celelalte capacitati de productie ale ELCEN sunt, de asemenea, apte pentru a asigura orice comanda RADET.

Citeste si:

"ELCEN si RADET au discutii comune zilnice in cadrul comandamentului de iarna in vederea unei comunicari eficiente privind buna functionare a sistemului de incalzire", mai spun reprezentantii companiei.

Meteorologii se asteapta ca in Bucuresti temperaturile sa scada in perioada urmatoare pana la -17, -18 grade.ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producatorul si furnizorul de agent termic pentru RADET, regia responsabila de distributie la nivelul Capitalei.

Sursa foto: OgnjenO / Shutterstock