Simularea evaluarii nationale: 22-24 februarie, a bacalaureatului: 7-10 martie

Ministerul Educatiei a stabilit calendarul pentru simularea evaluarii nationale in perioada 22 - 24 februarie si pentru simularea bacalaureatului in perioada 7 - 10 martie.

Simularea evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a din anul scolar 2015 - 2016 are loc in perioada 22 - 24 februarie, testele constand in doua probe scrise, iar pentru scolile cu predare in limba materna - trei probe scrise , conform Mediafax.

Astfel, in 22 februarie 2016 are loc proba de Limba si literatura romana, in 23 februarie - Matematica - si 24 februarie - Limba si literatura materna.In 4 martie 2016 vor fi afisate rezultatele.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2015-2016 are loc in perioada 7 - 10 martie. Elevii clasei a XI-a vor sustine doua probe scrise, iar cei de clasa a XII-a - trei probe scrise, la care se adauga cea de limba materna pentru scolile cu predare in limba materna.

Astfel, in 7 martie 2016 are loc proba de Limba si literatura romana, in 8 martie - Limba si literatura materna, in 9 martie - proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie), iar in 10 martie - proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta intre fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie).In 18 martie 2016 vor fi afisate rezultatele.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamantul in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri