Impozitele locale pentru cladirile, terenurile si masinile achizitionate in cursul acestui an vor fi achitate de noii proprietari abia in 2017, pentru 2016 taxele urmand sa fie platite de vanzatori, intrucat detineau bunurile in proprietate la 31 decembrie 2015, a afirmat Daniel Pana, director KPMG

"Avem o pro-rata pentru cladirile, terenurile si masinile dobandite in timpul anului. Astfel, orice contribuabil va plati pentru anul 2016 impozit pentru un an intreg pentru tot ce avea in proprietate la 31 decembrie 2015. De exemplu, daca mi-am cumparat o casa in ianuarie 2016, voi plati impozit pentru ea abia in 2017, in 2016 va plati pentru ea vechiul proprietar. E valabil si pentru terenuri si masini", a declarat miercuri, intr-o conferinta, Daniel Pana, director Servicii de Asistenta Fiscala in cadrul KPMG Romania , conform Mediafax.

Modificarile au fost aduse odata intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala.Termenele pentru plata impozitelor si taxelor locale au ramas aceleasi, respectiv 31 martie si 30 septembrie.

Spre exemplu, daca o persoana a vandut o casa in ianuarie 2016, aceasta va achita la 31 martie si 30 septembrie 2016 impozitul pentru casa respectiva, intrucat o avea in proprietate la 31 decembrie 2015.Totodata, consiliile locale vor putea majora cotele maxime de taxe locale prevazute in Codul Fiscal cu 50%, in loc de 20% pana in acest an.

Sursa foto: wavebreakmedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri