Consiliul Local Constanta a aprobat, in sedinta de vineri, alocarea sumei de 135.000 de lei pentru efectuarea analizei de risc de frauda in cadrul Primariei Constanta, potrivit Mediafax.

"Nu doar evenimentele din ultimii ani, perchezitii, dosare, m-au determinat sa propun Consiliului Local efectuarea acestei analize, ci si perceptia generala, daca vreti, sau o perceptie destul de prezenta in randul populatiei Constantei, cum ca la nivelul Primariei municipiului Constanta se intampla lucruri necurate si ca poti sa obtii mai usor un document daca ai cunoscut pe cineva, ca sunt proceduri pentru majoritatea greoaie, dar unii gasesc un drum mai rapid si, din punctul acesta de vedere, vreau sa comand unei institutii neutre sa faca aceasta analiza de risc la frauda la nivelul functionarilor municipiului Constanta. Imi doresc ca rezultatul acestei analize sa fie facut public si urmat de un plan de actiune in cazul in care se evidentiaza riscuri", a declarat primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, la finalul sedintei CL.

El a spus ca aceasta analiza urmeaza sa determine eventualele blocaje in procedurile interne, urmand sa propuna infiintarea unei linii Tel-Verde prin care constantenii pot semnala neregulile intalnite la Primaria Constanta.

Citeste si:

"Probabil pana la finalul acestui mandat voi propune Consiliului Local o declaratie de lupta impotriva coruptiei. Probabil ca in urma acestei analize vom infiinta chiar si un Tel-Verde la care sa fie semnalate lucrurile necurate pe care un cetatean le observa", a afirmat Decebal Fagadau. El a mentionat ca, din momentul inceperii acestei analize, timpul maxim de elaborare este de 60 de zile.

Sursa foto: hin255 /Shutterstock.com