Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu din cadrul Companiei Nationale a Uraniului SA Bucuresti a anuntat, joi, ca intentioneaza sa declanseze greva generala daca in 48 de ore compania nu transmite in scris ca le garanteaza locurile de munca si clauzele prevazute in Contractul colectiv de munca.

Sindicatul a transmis, joi, Companiei Nationale a Uraniului SA o notificare prin care solicita conducerii companiei sa raspunda, in termen de doua zile lucratoare, la revendicarile formulate de salariatii, membri de sindicat din cadrul companiei.

Astfel, acestia solicita garantarea pastrarii locurilor de munca in cadrul CNU - SA Bucuresti, garantarea clauzelor prevazute in Contractul colectiv de munca, a planului de masuri de protectie sociala si cresterea salariului tarifar de incadrare cu 200 lei pentru fiecare salariat in conformitate cu clauza de semnare a Contractului colectiv de munca din 7 iulie 2015.

Sindicatul mai arata in document ca situatia companiei este grava, deoarece cele doua contracte care asigura veniturile C.N.U. - S.A. nu mai exista, dupa ce SN Nuclearelectrica SA a reziliat contractul cu C.N.U. - S.A. in data de 29.12.2015, iar Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale (ANRS-PS) nu poate incheia un nou contract deoarece in bugetul consolidat aferent anului 2016 nu este prevazuta suma necesara.

Citeste si:

Sindicalistii spun ca in conditiile actuale, pentru anul 2016 in proiectia de buget C.N.U. - S.A. nu are surse de venituri, ceea ce duce la imposibilitatea desfasurarii activitatii companiei si implicit inchiderea acesteia.

In notificare se mentioneaza si fatul ca in cursul anului 2015 au incetat raporturile de munca pe cale naturala a aproximativ 200 de angajati, iar prognoza pentru anul 2016 este de a pleca inca 200 de angajati.

Mugurel Hutuleac, presedintele Sindicatului din CNU, a declarat ca angajatii companiei sunt decisi sa intre in greva generala daca nu li se garanteaza pastrarea locurilor de munca.

Sursa foto: Koraysa/Shutterstock