Pleci din Bucuresti? Vezi unde gasesti cel mai ieftin carburant

Daca vrei sa iesi in weekend din Capitala, cel mai probabil vei alege una autostrazile, A1, A2 si A3, DN1 sau drumul European E85, spre Bulgaria. Vezi unde gasesti cel mai ieftin carburant.

Desi pe piata vanzarii de carburanti opereaza mai multe companii, putine dintre ele publica pe propriile site-uri pretul carburantilor din fiecare benzinarie, OMV Petrom, controlata de austriecii de la OMV, fiind una dintre ele. OMV Petrom este si cel mai mare distribuitor de carburanti din tara, avand peste o treime din piata.

Pe autostrada A1 (Bucuresti-Pitesti), OMV Petrom vinde in benzinaria de la kilometrul 36 motorina cu 4,3 pe litru si motorina 95 pentru 4,57 lei pe litru. Cei care merg la munte pe DN1 vor gasi in statia OMV Petrom de la kilometrul 42,5 motorina standard la 4,42 lei pe litru, si benzina 95 la 4,66 lei.

Preturi mai mari sunt in benzinaria OMV Petrom de la kilometrul 66 de pe A2, unde un litru de motorina standard costa 4,5 lei, iar unul de benzina 95 costa 4,77. In cazul in care mergeti in Bulgaria, pe soseaua care face legatura intre Capitala si Giurgiu, veti gasi in benzinaria OMV Petrom de la terminalul Giurgiu-Ruse motorina la 4,27 lei si benzina 95 la 4,58 lei pe litru.

Alte companii mari prezente pe aceasta piata, precum Rompetrol sau MOL, sau jucatori mai mici ca NIS Petrol, nu publica pretul carburantilor in benzinarii.

Citeste si:
Marea Britanie interzice vânzarea de mașini noi cu motoare pe...
Marea Britanie va interzice...

In schimb, rusii de la Lukoil, al treilea jucator ca marime de pe piata, ofera astfel de informatii. Astfel, pe A1, kilometrul 30, Lukoil vinde litrul de benzina Euroluk 95 pentru 4,54 lei, iar pe cel de motorina Euro L Diesel cu 4,34 lei. In benzinaria Lukoil de la kilometrul 20 de pe DN1, litrul de benzina 95 fiind de 4,75 lei, iar cel de motorina 4,46 lei. Preturile din benzinariile Lukoil din Giurgiu nu au fost disponibile pe site-ul companiei.

O alta companie, SOCAR, controlata de grupul azer omonim, nu are benzinarii pe autostrazi. Ca referinta, in benzinaria Socar din apropierea Titanmar, la intrarea pe A1, pretul unui litru de motorina Nano Diesel este de 4,29 lei, in timp ce litrul de benzina Nano 95 costa 4,66 lei. Pe E85, spre Giurgiu, benzina vanduta de Socar costa 4,58 lei pe litru, iar motorina 4,15 lei. Pe A3 nu exista deocamdata benzinarii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri