Chiropractica este o forma de medicina alternativa care se concentreaza pe manipularea usoara a coloanei vertebrale pentru a elimina dereglarile sistemului nervos, cum ar fi dureri de cap, dureri de spate, migrene, sciatica, scolioza, hernie de disc, nevralgii, etc. Revista CARIERE a stat de vorba cu Dr. Lou Jacobs, primul chiropractor american atestat in Romania si unul dintre cei doi chiropractori recunoscuti de catre Ministerul Sanatatii.

Dr. Lou Jacobs ofera consultatii de aproape doi ani in Romania, iar prin mana sa au trecut cateva sute de pacienti romani. Desigur o sa va intrebati ce cauta un doctor de peste ocean sa vina sa vindece romanii de dureri de spate. Ei bine, legatura sa cu Romania este profunda, sotia sa fiind romanca, conform Revistei CARIERE

Ce este chiropractica

Cuvantul chiropractica provine de la grecescul "facut cu mana" (chiros - mana). Aceasta are la baza principiul potrivit caruia corpul se poate vindeca atunci cand sistemul osos este corect aliniat si sistemul nervos functioneaza corect. Pentru a realiza acest lucru, practicianul isi foloseste mainile sau un instrument special, pentru a efectua manipulari specifice ale vertebrelor. Cand oasele coloanei vertebrale nu sunt in pozitie corecta sau sunt subluxate, transmisiile nervoase sunt perturbate, acest lucru determinand aparitia durerilor de spate, gat, dar si in alte zone ale corpului.

„Ceea ce le explic oamenilor este ca un chiropractor este ca un inginer de structura pentru corp si ca un inginer electrician pentru cap. Analizez problemele structurale care perturba comunicarea dintre creier si corp. Deoarece creierul este cel care coordoneaza totul, este computerul care da comenzile si daca nu acesta nu comunica adecvat, atunci nici corpul nu va functiona cum trebuie”, spune Dr Lou Jacobs.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: adriaticfoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri