Reprezentantii personalului medical cer o majorare de 25% a salariilor din sistemul de sanatate, in 2016, la fel ca in 2015, cand a fost aprobata prima transa de majorari de 25%, conform Mediafax.

"Conform negocierilor cu Guvernul, ne asteptam sa primim a doua transa de mariri salariale de 25%. Daca sistemul doreste sa-si pastreze medicii, solicitam sa ni se dea maririle promise. Guvernantii ar trebui sa ia act de asta daca doresc sa-si pastreze medicii, asistentii medicali, personalul de specialitate, intregul personal din sistemul de sanatate. Asteptam un raspuns urgent pentru a rezolva inechitatile salariale existente la cei 40.000 de angajati ai sistemului sanitar", a spus liderul Sanitas.

Salariile personalului medical au fost majorate cu 25% incepand din 1 octombrie 2015, prin Ordonanta de Urgenta.

In luna decembrie, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a spus ca salariile personalului medical trebuie sa corespunda pregatirii profesionale si complexitatii atributiilor la locul de munca, iar marirea salariala de anul trecut reprezinta doar primul pas in aceasta directie.

Citeste si:

In paralel, o delegatie a Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta a avut luni o discutie cu reprezentanti ai conducerii Ministerului Sanatatii, in care au fost cautate solutii pentru eliminarea inechitatilor din sistemul de salarizare a personalului din serviciile de ambulanta

"Discutiile au vizat si modul prin care se poate solutiona atat salarizarea unitara a personalului din sistemul sanitar, cat si modul de achizitie a unor noi ambulante, avand in vedere faptul ca parcul de ambulante este insuficient si invechit, lucru ce poate pune in pericol viata pacientilor si a echipajelor medicale de urgenta in misiunile de interventie", se arata in comunicat.

De asemenea, Ministerul Sanatatii mai transmite ca "intentioneaza sa rezolve principala solicitare a Federatiei Ambulanta, respectiv asimilarea salariilor pentru personalul din circa 19 servicii de ambulanta, la nivelul salarizarii din celelalte Servicii de Ambulanta prin promovarea unui proiect de act normativ elaborat de guvern".