"Avand in vedere ca in data de 11.12.2015 a fost finalizat Contractul incheiat cu SC 3D Romania SA, iar aprobarea si parcurgerea procedurerii de delegare a gestiunii pana la finalizarea acesteia cu incheierea constactului de delegare a gestiunii poate necesita o perioada mai mare de un an si jumatate, neefectuarea serviciului pe o perioada lunga ameninta grav starea de sanatate a populatiei, riscand astfel izbcnirea unei epidemii", se spune in document, conform Mediafax.

Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti vrea sa atribuie de urgenta contractul pentru prestarea unor astfel de servicii pe raza Capitalei, in caz contrar existand riscul izbucnirii unei epidemii.

"Vorbind de epidemie, putem mentiona ca Municipiului Bucuresti este considerat teritoriu de risc privind infestarea cu virusul West Nile transmis de tantari", se precizeaza in proiectul de hotarare.

In vederea delegarii serviciului public de dezinsectie, dezinfectie si deratizare la nivelul Bucurestiului este necesara parcurgerea a opt etape. Pana acum, la nivelul Capitalei a fost parcursa doar prima etapa, aprobarea in Consiliul General a Strategiei de Salubrizare – activitatile de dezinsectie, dezinfectie, deratizare. Abia dupa aprobarea celorlalte documente necesare de catre Consiliul General al Muncipiului Bucuresti se poate initia procedura de delegare a Serviciului public de salubrizare – activitatile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.

Sursa foto: imtmphoto / Shutterstock