Totodata, liberalul propune extinderea termenului de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30.

Includerea minorilor care au sub 3 ani in numarul persoanelor care platesc cheltuielile de intretinere ale locuintei si cheltuielile asociatiei de proprietari nu se justifica, considera initiatorul. Consumul realizat de acestia se poate reflecta in contoarele de apa sau in consumul locuintei per ansamblu, argumenteaza senatorul PNL, potrivit Mediafax.

''In plus, in conditiile in care animalele mici de companie (pisici, catei, etc) nu sunt incluse in randul consumului pe locuinta sau apartament/persoana consider absurd sa contorizam cvasi-cheltuielile «provocate» de bebelusi pentru buna desfasurare a asociatiei proprietarilor de locuinte'', mai afirma Dragos Luchian in expunerea de motive a proiectului de lege inregistrat la Senat, pentru care initiatorul a cerut procedura de urgenta.

Citeste si:

Potrivit textului initiativei care modifica legea asociatiilor de proprietari, minorii de pana la 3 ani nu sunt luati in considerare in cazul cheltuielilor pe consumuri individuale si a celor pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociatiei de proprietari.

Sursa foto: ChameleonsEye/Shutterstock.com