Ministrul Culturii anunta ca a numit-o consilier pe scriitoarea Simona Sora

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, si-a informat fanii de pe reteaua de socializare Facebook ca Simona Sora este noul sau consilier pentru literatura, insa anuntul initial privind numirea in aceasta functie a scriitoarei a fost facut la inceputul lunii februarie, in Parlament.

Ministrul Culturii a dezvaluit faptul ca a numit-o pe Simona Sora in aceasta functie inca din 9 februarie, cand Vlad Alexandrescu a fost audiat la Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor cu privire la finantarea revistelor culturale ale Uniunilor de Creatie din Romania. Pe de alta parte, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, si-a adus in ultimele luni mai multi consilieri la Ministerul Culturii, potrivit Mediafax.

Astfel, regizorul Rares Zaharia a fost numit in functia de consilier al ministrului Culturii pentru opera, directorul executiv al Retelei Nationale a Muzeelor din Romania, Dragos Neamu - consilier pentru muzee, actorul Anghel Damian - consilier pentru teatru, criticul de film Andrei Rus - consilier pentru cinematografie, Adrian Balteanu - consilier pentru probleme de patrimoniu, Florian Matei-Popescu - consilier pentru probleme de arheologie si Edmond Niculusca - consilier pentru comunicare si pentru spatiul public. Simona Sora a semnat cronici literare, studii, eseuri, traduceri in reviste culturale romane si straine, prefete si postfete la diverse volume de literatura contemporana.

Este doctor in filologie si membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, potrivit prezentarii sale de pe site-ul Editurii Polirom, care i-a publicat mai multe volume. A predat literatura romana la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. A tradus volumul "Crezul meu", de Carlos Fuentes (Editura Curtea Veche, 2005), si se numara printre autorii antologiilor "Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism" (Editura Polirom, 2008) si "Prima mea carte" (Editura ART, 2011). A publicat eseurile "Regasirea intimitatii" (Editura Cartea Romaneasca, 2008) si "Ultima Thule. Fortarete dacice din Muntii Orastiei" (Artec, Spania, 2009).

A primit, pentru volumul "Regasirea intimitatii, mai multe distinctii: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor; Premiul pentru debut al revistei Observator Cultural; Premiul pentru exegeza in proza romaneasca, oferit in cadrul "Colocviilor romanului romanesc contemporan", Alba-Iulia; Premiul pentru debut al revistei Romania literara. A fost finalista a sectiunii de literatura in cadrul Marilor Premii Prometheus decer¬nate de Fundatia Anonimul. In 2012 i-a aparut prima editie a roma¬nului "Hotel Universal" (editia a II-a, 2013), foarte bine primit de critica si de cititori si nominalizat la majoritatea premiilor literare romanesti. Romanul urmeaza sa apara in Croatia si in Franta, potrivit Editurii Polirom.

Citeste si:
Ministrul Culturii: Nu putem spera prea curând la reluarea...
Ministrul Culturii: Nu putem...

Sursa foto: Mediafax Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri