Trei cetateni sirieni, solicintanti de azil in Romania, au fost prinsi cand incercau sa iasa ilegal din tara, pe jos, chiar peste un camp din judetul Arad, sirienii declarand ca doreau sa ajunga in Spatiul Schengen pentru a-si gasi un loc de munca, conform Mediafax.

Cele trei persoane au fost prinse de catre politistii de Frontiera de la Turnu, judetul Arad, cand se deplasau catre Ungaria, pe jos, chiar peste camp.

"O patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu, judetul Arad, pe timpul executarii unei misiuni specifice, a depistat trei persoane, doua de sex feminin si una de sex masculin, care se deplasau pe jos, spre Ungaria, incercand sa treaca ilegal frontiera de stat. Cele trei persoane, care nu vorbeau limba romana, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari. In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 34 de ani, solicitanti ai statutului de azilant in Romania. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga la munca intr-un stat din Spatiul Schengen", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu.

Cei trei cetateni sirieni sunt cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun in acest caz.

Citeste si:
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Emigrari: Peste 10.000 de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Timis: 17 cetateni sirieni au incercat sa intre ilegal in Romania
Setari Cookie-uri