Aproape 1.000 de copii au fost abandonati, in 2015, in spitale, iar mai mult de jumatate dintre ei au fost lasati in maternitati, rezulta din datele centralizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA).

In anul 2015, 977 de copii au fost parasiti in maternitati si alte unitati sanitare. Cei mai multi, respectiv 624, au fost abandonati dupa nastere, in maternitati. Alti 326 de copii au fost lasati in sectii de pediatrie, iar 27 in alte sectii de spital, potrivit News.ro.

Din cei 977 de copii abandonati, 885 au fost externati, insa doar 388 s-au reintors in familie. Alti 380 de minori au ajuns in grija unor asistenti maternali, 35 au fost plasati la familii/persoane, 30 au ajuns in centre de pplasament, 16 in centre de primire in regim de urgenta, trei in familia extinsa si 33 in alte situatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri