Trenul IR 1772 circula pe ruta Galati-Bucuresti Nord si a lovit o autocisterna la trecerea la nivel cu calea ferata de pe sectia de circulatie Caciulati-Balotesti, trecerea fiind semnalizata cu indicator rutier Crucea Sfantului Andrei. In urma impactului mecanicul trenului a fost ranit, fiind necesara interventia reprezentantilor SMURD, iar locomotiva avariata.

"Cei aproximativ 100 de pasageri nu au fost in pericol, 8 dintre acestia fiind deja transportati cu un microbuz catre aeroport, iar restul preluati cu mijloace auto catre Bucuresti", se arata intr-un comunicat al CFR SA, compania care gestioneaza reteaua refoviara din Romania.

Trenul isi va relua circulatia cu o alta locomotiva, dupa eliberarea gabaritului si verificarea liniei de catre reprezentantii companiei. Pana la redeschiderea circulatiei pe segmentul feroviar Caciulati-Balotesti, trenurile care ajung in zona respectiva vor stationa temporar in garile adiacente.

Citeste si:

Accidentul a fost anuntat miercuri dimineata, in jurul orei 8.20, la numarul 112. Mai multe echipaje ale pompierilor au plecat spre trecerea la nivel cu calea ferata de la Dimieni, o localitate aflata in nordul judetului Ilfov, la 12 kilometri de Bucuresti, la cateva sute de metri de capatul de pista al aeroportului Otopeni.

Din primele date ale politistilor se pare ca soferul cisternei de gaz petrolier lichefiat (GPL) nu s-ar fi asigurat. In zona trecerea la nivel cu calea ferata este marcata cu un simplu indicator rutier, fara bariere si fara semnale sonore sau luminoase. Potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, cea mai apropiata cladire de locul accidentului este un service aflat la 700 de metri distanta.

Traficul pe Soseaua de Centura a Capitalei, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, a fost oprit la kilometrul 25, in dreptul localitatii Tunari, din cauza acestui accident.