Intalnirea presedintelui Iohannis cu reprezentantii romanilor a fost primul punct al vizitei de stat a acestuia in Turcia, reuniunea desfasurandu-se la Istanbul marti seara. In acelasi timp, autoritatile turce capturau zece persoane suspectate de terorism, langa Istanbul, conform News.ro

A doua zi, autoritatile turce au capturat alte trei persoane suspectate de terorism in zona consulatelor straine din Istanbul, la acel moment presedintele Klaus Iohannis aflandu-se in drum spre Ankara, au relatat sursele citate.

Aceleasi surse au declarat ca nu a existat niciun pericol pentru delegatia romana, presedintele Iohannis fiind insotit de un efectiv sporit de securitate pe tot parcursul vizitei sale in Turcia.

Citeste si:

Dispozitivul de securitate a fost la grad de alerta maxima si a cuprins ofiteri pe zona de securitate, de informatii, dar si antitero, care au avut inclusiv detectoare de bombe. Dispozitivul de securitate a fost format din ofiteri romani si turci.

Presedintele Klaus Iohannis a facut o vizita de stat in Turcia, de marti pana joi. Marti seara, el a sosit la Istanbul, unde s-a intalnit cu reprezentantii romanilor, iar a doua zi dimineata a plecat spre Ankara, unde s-a intalnit cu presedintele Recep Erdogan si cu alti oficiali.
Joi dupa-amiaza, presedintele Iohannis a revenit in Romania.

Sursa foto: Mediafax Foto