Salah Abdeslam a prezentat in fata anchetatorilor care a fost rolul lui in atentatele de la Paris. Acesta a declarat ca " a inchiriat masini si a rezervat camere la hotel" pentru comandourile care au dus la indeplinire atacurile din capitala Frantei, conforn News.ro

Conform spuselor lui Salah Abdeslam, unul din teroristii morti in atentat ar fi fost creierul operatiunii:

"Stiu de la fratele meu Brahim. El mi-a spus ca Abaaoud éste responsabil de tot (...) M-am intalnit cu Abaaoud la Charleroi, in noaptea de 11 spre 12 noiembrie. E singura data in viata mea cand l-am vazut."

Jurnalistii BFMTV sustin ca infomratia este, probabil, falsa, deoarece potrivit anchetatoilor, cei doi au fost condamnati impreuna in 2010, in Belgia, pentru spargeri.
Salah Abdeslam a explicat si de ce nu s-a autodetonat la Stade de France, acolo unde fusese repartizat sa atace.

Citeste si:

"Trebuia sa intru ca un spectator obisnuit la meci (Franta – Germania n.r.), dar nu aveam bilet. Am renuntat in momentul in care am parcat masina. I-am lasat pe cei trei pasageri si am demarat. Am condus la intamplare", le-a declarat Abdeslam anchetatorilor, potrivit BFMTV.

Suspectul a mai spus ca nu-l recunoaste in fotografiile ce i-au fost aratate pe Najim Laachraoui, artificierul de la atacurile din 13 noiembrie si atacatorul sinucigas de la aeroportul din Bruxelles.

Marti dimineata, doua atentate cu bomba au lovit aeroportul Zaventem si statia de metrou Maelbeek din Bruxelles. In urma atacurilor, cel putin 31 de oameni au murit si peste 200 au fost raniti.

Sursa foto: Fer Gregory / Shutterstock