6 Aprilie 2016

Slatina: Medicii de pe ambulante vor primi 50 de tablete, datele pacientilor vor fi introduse in timp real



Medicii si asistentele care lucreaza pe ambulantele din judetul Olt vor primi, in cadrul unui proiect privind implementarea unui nou sistem informatic, tablete cu ajutorul carora vor introduce date despre pacienti sau manevrele medicale aplicate in timpul interventiilor.

Serviciul Judetean de Ambulanta Olt va beneficia de 50 de tablete care vor eficientiza munca medicilor si asistentelor de pe ambulanta. Personalul va fi instruit in luna aprilie, cel mai probabil sistemul urmand sa devina functional de la 1 ma. Tabletele vor fi amplasate in fiecare ambulanta.i, conform Mediafax.

Prin intermediul sistemului vor fi transmise in format electronic datele necesare declansarii interventiei resurselor mobile ale agentiilor de interventie Ambulanta si ISU/SMURD

„Toate cazurile vor fi preluate de la 112 printr-un nou sistem informatic implementat pe tablete. Aici va aparea exact cazul, date despre persoana ce solicita ajutor, CNP-ul, simptomele pacientului. Dispeceratul va transmite toate aceste date pe tableta. Pana acum, toate datele erau transmise prin telefon. Noi vom primi 50 de tablete, care acum sunt la STS, urmand sa fie instalate programe speciale. Rolul acestui sistem este intocmirea unei baze de date la nivel national, care sa poata fi accesata in orice moment. Se vor gasi aici detalii despre istoricul bolii pacientilor, despre medicamentele administrate, despre manevrele medicale care se executa. Mai mult de atat, se vor reduce timpii din dispecerat, iar aplicatia va permite monitorizarea permanenta a resurselor disponibile si a celor aflate deja in misiune”, a declarat pentru MEDIAFAX, Marinela Prina, managerul Serviciului de Ambulanta Olt.

In aceasta luna, cei 134 de asistenti si 14 medici ai Serviciului Judetean al Ambulantei Olt sunt instruiti pentru a sti sa utilizeze si sa incarce datele in noul sistem ce va fi implementat cel mai probabil de la 1 mai.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale, administratorul Sistemului National Unic pentru Apelurile de Urgenta, a incheiat, la finalul anului trecut, proiectul „Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului unic pentru apelurile de urgenta pana la nivelul resurselor mobile ale agentiilor de interventie Ambulanta si SMURD si al Unitatilor de Primiri Urgente”, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.



Citeste si