Salariile vor fi majorate in medie cu 5% la mai mult de jumatate dintre bugetari, de la 1 august, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Cea mai mare crestere salariala va fi in cazul asistentilor sociali, de 20%, in timp ce in alte cazuri majorarea va fi "modica", conform Mediafax.

El a subliniat ca Guvernul a avut in vedere doar a doua jumatate a claselor de salarizare (veniturile cele mai mici), adica ''mai mult de jumatate dintre bugetari''.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, majorarea cea mai semnificativa este in cazul asistentilor sociali - pana la 20%, in vreme ce in cazul altor categorii este vorba de sume modice (1%).

Ordonanta de urgenta prin care se vor reglementa aceste modificari va fi adoptata in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, a aratat Suciu. Actul normativ va intra in dezbatere publica la inceputul saptamanii, dupa consultari ale ministrului Muncii cu sindicatele.

''Se aplica de la 1 august, prima plata se va face pe 1 septembrie'', a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri