Eurostat: Romania are una dintre cele mai mici rate ale somajului din UE

Cu un somaj de doar 6,5%, Romania marcheaza una dintre cele mai mici rate ale persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca din randul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene.

Rata medie a somajului la nivelul statelor UE a fost de 8,9% in februarie. Cele mai mari rate ale somajului au fost inregistrate in februarie in Spania (20,4%), Croatia (15,1%), Cipru (12,3%) si Portugalia (12,3%), in timp ce statele cu cel mai scazut somaj au fost Germania (4,3%) si Cehia (4,5%), scrie Mediafax.

Totusi, somajul foarte scazut la un numar de salariati care nu acopera nici un sfert din totalul populatiei din Romania ridica semne de intrebare privind modul in care se realizeaza aceste statistici. Cu o populatie de 20 de milioane de locuitori, in Romania doar 4,57 milioane au statut de salariat, iar somajul este de 6,5%.

In comparatie, Cehia, dintr-o populatie totala de 10 milioane de locuitori, 5 milioane sunt salariati, iar somajul este de 4,5% (cu doar 2 puncte procentuale mai scazut decat in Romania), iar numarul de someri este de 240.000 de persoane.

Sursa foto: tanatat/Shutterstock.com

Citeste si:
Sectorul serviciilor a scăzut în UE, mai puțin în România și Bulgaria
Sectorul serviciilor a scăzut...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri