Weiner Ron, unul dintre israelieni, a primit 5.000 de euro pentru misiunea sa din Romania, aceasta suma reprezenta salariul primit de la firma Black Cube. Pe lnaga Codruta Kovesi, pe lista pe care au primit-o cei doi israelieni se mai aflau alte 7 persoane pe care trebuiau sa le urmareasca, conform Mediafax.

Cei doi au mărturisit în fața procurorilor de unde sunt, cine i-a trimis, însă au spus că nu știu cine i-a angajat deoarece contractul lor s-a desfășurat prin firma Black Cube, au mai spus sursele judiciare.

Potrivit acelorași surse, cei doi au fost inițial citați de Parchetul General, care au dispus măsura controlului judiciar, ulterior dosarul fiind trimis la DIICOT.

Weiner Ron și Geclowicz David se află, marți, la Curtea de Apel București unde contestă arestarea preventivă dispusă de Tribunalul București.
Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat că în data de 3 aprilie procurorii au dispus reținerea lui Weiner Ron și Geclowicz David pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Ulterior, Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi.

Sursa foto: Mediafax Foto