Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a invocat din nou, miercuri, ''cadrul fiscal-bugetar strans'', ca reactie la initiativele parlamentarilor de a mari alocatiile pentru mame sau copii.

"Nu stiu impactul financiar si nu vreau sa comentez. De principiu, suntem intr-un cadru bugetar-fiscal foarte strans. Orice modificare de legislatie este, din acest punct de vedere, extrem de problematic de indeplinit", a declarat Dan Suciu, intrebat care este pozitia Guvernului cu privire la o initiativa parlamentara care prevede alocatii pentru copii in functie de salariul minim brut pe tara, respectiv 20% pentru copii pana in 2 ani si 10% pentru cei cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, conform Mediafax.

El a precizat ca este un comentariu general, nu neaparat cu referinta la acest proiect de lege.

Purtatorul de cuvant al Executivului a invocat acelasi avertisment si cand s-a referit la alocatiile pentru mame.
"Am remarcat ca nu exista o sursa de finantare. Intelegem ca e un proiect important pe baza obiectivelor demografice. Guvernul a remarcat si votul puternic in favoarea acestui proiect in Parlament. Vom vedea dupa rectificare. Repet: cadrul ingust bugetar. Nu vreau sa fac speculatii, dar privim cu mare seriozitate si incercam sa gasim o varianta de raspuns acceptabila social la aceasta solicitare", a conchis Dan Suciu.
Parlamentul trebuie sa spuna Guvernului de unde trebuie "sa taie" daca doreste cresterea indemnizatiilor pentru mame, a declarat in urma cu doua saptamani premierul Dacian Ciolos, precizand totodata ca bugetul pe acest an este angajat, iar cel de anul viitor poate depasi un deficit de 3% pentru ca sunt angajamente luate.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri