Participantii la miting s-au adunat, sambata, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, avand asupra lor baloane colorate, dar si bannere cu mesaje precum "Cluj-Napoca, alaturi de familia Bodnariu”, "Reuniti familia Bodnariu”, "Norvegia – nu separa familia Bodnariu” sau "Familia trebuie sa fie unita”.

Unul dintre organizatorii mitingului a declarat ca mitingul sustine si familiile crestine, in general. "Ne-am adunat la acest miting ca sa sustinem o cauza care merita sa fie sustinuta, familia Bodnariu, dar si familiile crestine, in general. Cerem autoritatilor norvegiene sa se implice in solutionarea cazului familiei Bodnariu si a altor cazuri similiare, cerem sa permita reunirea familiei Bodnariu. Ne exprimam indignarea fata de slaba implicare a demnitarilor nostri care au datoria sa ii apere pe toti romanii si sa semnaleze forurilor internationale astfel de abuzuri cum este cel din Norvegia si care afecteaza familia Bodnariu”, a spus acesta..

In cadrul mitingului au fost rostite rugaciuni si s-au cantat cantece religioase. Participantii la miting vor porni si intr-un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca.

Copiii familiei romanului Marius Bodnariu, inginer IT, si sotiei sale norvegiene Ruth, asistenta medicala, au fost luati de catre Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce doua dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor. Cei cinci copii au fost plasati in trei familii-surogat, iar de curand a fost deschisa procedura adoptiei internationale pentru ei, potrivit reprezentantilor familiei.

Sursa foto: Shutterstock