IGSU: Vor fi intensificate verificarile in biserici

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta anunta ca vor fi intensificate controalele in biserici pentru a stabili daca sunt asigurate masurile de prevenire a incendiilor, avand in vedere ca in perioada urmatoare credinciosii vor participa in numar mare la slujbe.

"Premergator sarbatorilor pascale, actiunile inspectorilor de prevenire se vor derula cu precadere la unitatile de cult. (...) Pe timpul controalelor, specialistii in prevenirea incendiilor vor avea in atentie dotarea cu stingatoare a lacasurilor de cult, mentinerea libera a cailor de evacuare, utilizarea corecta a instalatiilor electrice si stabilirea zonelor de parcare astfel incat accesul autospecialelor de pompieri sa nu fie afectat", se arata intr-un comunicat IGSU, potrivit Mediafax.

De asemenea, angajatii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta vor instrui personalul bisericesc, "ocazie cu care vor fi prezentate masurile care trebuie respectate inainte, pe timpul si dupa terminarea slujbelor, astfel incat acestia, la randul lor, sa le transmita si enoriasilor", mai transmite sursa citata. In perioada 21 aprilie-06 mai, in localitatea Prislop din judetul Hunedoara, va fi operationalizat si un punct de prim ajutor medical. Autospeciala pentru transport personal si victime multiple va avea in dotare echipamentele si materialele necesare, pe care paramedici SMURD le vor utiliza in cazul urgentelor medicale.

IGSU a intervenit, anul acesta, pentru stingerea mai multor incendii produse in lacasurile de cult. Cel mai grav incendiu s-a produs intr-un lacas de cult din Romania in data de 18 aprilie 1930, in localitatea Costesti din judetul Arges. Atunci, 108 persoane si-au pierdut viata, majoritatea copii. Incendiul a izbucnit in interiorul unei biserici, de la o lumanare.

Citeste si:
România va trimite opt tone de materiale medicale în Liban
România va trimite opt tone...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Magdalena Kucova

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri