Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat o estimare a conditiilor meteorologice pentru intervalul mai - iulie 2016, potrivit careia in lunile mai si iunie se vor inregistra valori termice normale pentru aceasta perioada a anului, in timp ce in iulie temperaturile vor fi mai ridicate decat media pentru regiuni din sudul si estul tarii, informeaza News.ro.

Vremea in mai

Temperatura medie lunara a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord si centru.
Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in sudul si local in estul tarii, iar in restul teritoriului vor putea fi excedentare.

Vremea in iunie

Valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in cea mai mare parte a tarii.

Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in regiunile sudice, estice si local in cele vestice, iar in restul tarii se vor incadra in limite climatologice normale.

Vremea in iulie

Temperatura medie lunara a aerului se va situa peste normalul perioadei in sudul, sud-estul si local estul tarii, iar in rest sunt posibile valori termice apropiate de
media climatologica.

Citeste si:
Atentionare de ceata in 28 de judete in urmatoarele ore
Atentionare de ceata in 28 de...

Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a teritoriului.

Sursa foto: VladisChern/Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Alerta meteo ANM frig, ninsoare si viscol: Cand cresc temperaturile