Cei doi militari, plutonierul Iulian Dumitrescu si sergentul Adrian Vizireanu, au fost raniti si au murit la spitalul unde au fost transportati dupa ce li s-a acordat primul ajutor la fata locului, precizeaza MApN, potrivit News.ro.

Starea militarului ranit este stabila, acesta urmand sa fie transferat la un spital din Germania. Familiile victimelor au fost anuntate, iar incidentul este anchetat de o comisie militara, precizeaza MApN. Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante familiilor militarilor decedati si urmareste cu atentie evolutia situatiei medicale a celui ranit.

„Am aflat cu profunda tristete despre moartea militarilor care au cazut la datorie astazi, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan. Atat personal, cat si in numele tuturor militarilor romani, transmit condoleante familiilor, prietenilor si camarazilor lor de arme. Dumnezeu sa-i odihneasca pe acesti bravi ostasi si buni romani!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

Sursa foto: Przemek Tokar / Shutterstock