Doi militari romani si-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, la ora 10.45, in apropiere de localitatea Kandahar, in timpul unei misiuni de instruire a politistilor afgani.

Cei doi militari, plutonierul Iulian Dumitrescu si sergentul Adrian Vizireanu, au fost raniti si au murit la spitalul unde au fost transportati dupa ce li s-a acordat primul ajutor la fata locului, precizeaza MApN, potrivit News.ro.

Starea militarului ranit este stabila, acesta urmand sa fie transferat la un spital din Germania. Familiile victimelor au fost anuntate, iar incidentul este anchetat de o comisie militara, precizeaza MApN. Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante familiilor militarilor decedati si urmareste cu atentie evolutia situatiei medicale a celui ranit.

„Am aflat cu profunda tristete despre moartea militarilor care au cazut la datorie astazi, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan. Atat personal, cat si in numele tuturor militarilor romani, transmit condoleante familiilor, prietenilor si camarazilor lor de arme. Dumnezeu sa-i odihneasca pe acesti bravi ostasi si buni romani!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

Sursa foto: Przemek Tokar / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri