Poveste de spionaj economic. Cum au fost vandute secrete unui inginer rus aflat in slujba unei firme inregistrate in Elvetia

Un dosar de spionaj economic dezvaluie care este rasplata pentru care directorii romani au acceptat sa ofere informatii confidentiale, privind bogatiile din subsolul tarii, unei firme straine. In schimbul datelor, romanii voiau functii in companie sau contracte banoase de milioane de euro, conform Adevarul.

Curtea de Apel Bucuresti va da in aceasta saptamana o decizie definitiva intr-unul dintre cele mai mediatizate cazuri de spionaj economic. Este vorba de dosarul in care fostii directori ai societatilor Moldomin si Ipromin, Iacob Chisarau si Sorin Berchimis, au fost trimisi in judecata pentru ca le-au permis reprezentantilor firmei elvetiene Mineco AG sa studieze si sa fotocopieze date geologice clasificate care se refereau la mina de cupru si metale rare de la Moldova Noua.

In dosar mai este judecat si Gabriel Neamtu, sef structura securitate din cadrul Ipromin. In prima faza a procesului, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au incetat procesul, in ianuarie 2016, in cazul lui Berchimis, ca urmare a decesului. Judecatorii i-au condamnat insa pe ceilalti doi inculpati: Chisarau – 4 ani cu executare, Neamtu – 6 luni cu suspendare. Atat procurorii DNA, cat si ceilalti doi inculpati au declarat apel.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri